BIOKERTÉSZ KÉPZÉSEK NEMZETKÖZI EGYÜTTMŰKÖDÉSSEL

Idén októberben zárul nemzetközi ECOVOC projektünk, melyben szakmai partnerünk többek között a Szent István Egyetem Mezőgazdasági és Környezettudományi Kara. Legfontosabb eredményeink a két új biokertészeti felnőttképzési program és egy gyakorlati kézikönyv önálló biokertészet beindításához. A Leonardo da Vinci innováció transzfer projekt angol, francia, holland és katalán partnerek közreműködésével valósult meg.

 

 

Az ökozöldség és az ökogyümölcs termesztés témájában megszületett két akkreditált felnőttképzés közül az „Ökozöldség termesztés” képzést idén novemberben el is indítjuk. A 380 tanórás hiánypótló tanfolyamon egy éven át tanítják a biokertészet számtalan mesterfogását a Szent István Egyetem szakavatott oktatói.

A magyar nyelvű képzési tanmenet két évig tartó projekt során született meg, melyben biogazdálkodási témájú képzések terén nagy tapasztalattal rendelkező külföldi partnerintézmények adták át saját tananyagaikat, módszertani tapasztalataikat. A leendő képzések erőteljesen gyakorlatorientáltak, a gyakorlat aránya 60%, az elméleté 40%. A gyakorlati szemléletet erősíti, hogy a tanfolyam egy teljes éven át tart, havonta 4-5 képzési nappal, így a résztvevők a különböző évszakokban aktuális biokertészeti teendőket el tudják sajátítani.

A kidolgozott tananyag mellett a projekt másik jelentős eredménye a „Gyakorlati kézikönyv önálló biokertészet beindításához - Kézikönyv az új generációs zöldség- és gyümölcstermesztők számára” című könyv, amely 200 oldalban felölel minden lényeges témát, amelyet biokertészet létrehozásakor átgondolni, megtervezni érdemes. A kézikönyv magyar, angol, francia, holland és katalán nyelven is kiadásra került, hozzáigazítva az adott országok sajátosságaihoz.

 

További információ a projektről:

http://ecovoc.hu

További információ a képzésről:

http://felnottkepzes.gak.hu/kepzeseink/oekozoeldseg-termesztes-kepzes/

Kategória: 
Aktuális hírek
Futó projektek