Bio palánta osztás Babatvölgyben

Térítésmentes bio palánta osztás a Babatvölgyi Biokertészetben
 
Az esemény a GAK Nonprofit Közhasznú Kft szervezésében, a SZIE Babatvölgyi Biokertészeti Tanüzemében (Nyitott Kert) került megrendezésre 2013. június 06-07-én.
A Biokertészetben a már túlnőtt, piacokon nem értékesíthető, de a magánszemélyek számára tökéletesen hasznosítható bio palánták (paradicsom, paprika, bazsalikom) kerültek kiosztásra.
Hogy minél több ember részesülhessen ebből a nagyszerű lehetőségből, felvettük a kapcsolatot néhány gödöllői civil szervezettel (GreenDependent, Gödöllői Fészek Nagycsaládosok Egyesülete, Regina Alapítvány, Gödölye Szociális Szövetkezet) akik a levelező listájukon közzé tették a hírt.
Nagyszerű volt látni a gödöllői civilek szervezettségét és erejét, hisz pillanatok alatt eljutott az információ Gödöllő összes lakosához, sőt a régióba is. Rengeteg e-mail és telefonhívás érkezett, nagy volt az érdeklődés és szimpátia az akcióval kapcsolatban.
Az osztást június 6-án délelőtt és 7-én délután tartottuk. Összesen 1800 paradicsom, 2000 paprika és 600 bazsalikom palánta talált gazdára a két nap alatt. 108-an jöttek el az osztásra, de többen voltak, akik egy közösség vagy egyesület képviselőjeként többeknek vittek palántát (Gödöllői Fészek Nagycsaládosok Egyesülete, Regina Alapítvány, Gödölye Szociális Szövetkezet, Duna-kert Közösségi Kert Dunakeszi, Frim Jakab Lakóotthon, Gödi Waldorf Óvoda). Így aztán minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy több száz ember hasznára vált ez a rendkívül sikeres felajánlás, mely szervesen illeszkedett a GAK Nonprofit Közhasznú Kft. hosszú évek óta tartó társadalmi felelősségvállalási programjához.
Nagyon köszönjük Mikó Márta önkéntesünk munkáját, aki a program szervezését végezte!

Kategória: 
Aktuális hírek