Gazdaháló konferencia

Idén is megrendezésre kerül a Gazdaháló Konferencia
A rendezvény időpontja: 2013. augusztus 29-30. Helyszín: Szent István Egyetem, Gödöllő. A háló középpontjában az új agrárkamara rendszere, a 2013 utáni Közös Agrárpolitika, különféle innovációs projektek, szoftver rendszerek.
Kategória: SZTIR
A Gazdaháló kezdeményezés célkitűzése - a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal összhangban - a vidékfejlesztési szereplők, különösen az ismeretátadási láncban kiemelt szerepet játszó érintettek, úgymint a kistermelők és gazdálkodók a felhasználói oldalon; szaktanácsadók és szakértők a közvetítői oldalon; akadémiai és kormányzati szervezetek a tudás-előállítói oldalon történő információs és kommunikációs hálózatba szervezése, valamint a szervezetek közötti együttműködés és tudásmegosztás elősegítése. A Gazdaháló fenti célok érdekében igyekszik a legkorszerűbb szakmai és technikai megoldásokat - nagyrészt elektronikus eszközök alkalmazásával - elérhetővé tenni, amelyhez a szükséges kapacitásfejlesztést is hozzá kívánja rendelni.
A 2013 évi rendezvény aktuális programja elérhető a Konferencia menüpontban.
 
Egyéb információ:
Közösségépítő rendezvény: Babatvölgyi kirándulás, bemutatók, kóstolók (08.29)
Az idén online közvetítést is tervezünk, amely a Gazdaháló rendszeren keresztül lesz elérhető a bejelentkezett Gazdanet ügyfelek, valamint a virtuális részvételére regisztrált gazdák és segítőik részére.

Az eseményben használt helyi erőforrások felsorolása:
Helyi élelmiszer-, kézműves termék előállítók, kistermelők, biokertészeti termények bemutatói, babatvölgyi vidékfejlesztők, a G7 - Gödöllői Helyi Élelmiszertanács tagjai (ld solier-green.blogspot.hu)

Az eseményen megjelenő helyi produkciók felsorolása:

  • Helyi projektek előadói ld. programterv tematika, első nap délután
  • Babatvölgyi program, SZIE Babatvölgyi Területfejlesztési és Szaktanácsadási Tanüzem ökológiai gazdálkodási tevékenységeinek bemutatása
  • a Gödöllői Helyi Élelmiszer Tanács tevékenységének bemutatása, kiadvány terjesztése a környezetkímélő, regionális, bio, vegetáriánus helyi alapanyagokról, környezettudatos életvitel lehetőségeiről, beszerzési forrásokról és helyi termelőkről, háztáji kertészkedésről

Az esemény főbb célcsoportja:
A Gazdaháló Konferencia közvetlen célcsoportjai a kisvállalkozók, gazdálkodók és termelők a felhasználói oldalon, a szaktanácsadók, szakértők a közvetítői oldalon. 

  • gazdálkodók, termelők, kisvállalkozók
  • vidékfejlesztési szaktanácsadók, szakértők
  • egyetemi oktatók, hallgatók
  • kutatók, fejlesztők, informatikusok e) kormányzati hivatalok munkatársai

 Az eseményen várható résztvevők létszáma: 200
 
Az esemény helyszíne(i):

  • 2013.08.29: Gödöllő, Páter Károly u. 1. Szent István Egyetem IV. előadó és szemináriumi termek
  • 2013.08.29: Gödöllő, Babatvölgy
  • 2013.08.30: Gödöllő, Páter Károly u. 1. GAK tanácsterem és oktatóterem

Háttér:
Az elmúlt évben hagyományteremtő szándékkal megrendezett Gazdaháló Konferencia az egyik legsikeresebb MNVH által támogatott rendezvény volt az adott időszakban. Csaknem 200 résztvevővel, szakmai előadásokkal, szekciókkal, vitákkal, közösségépítő programokkal, erős sajtó komponenssel és online háttérrel jelentős mértékben hozzájárult a vidéki hálózat eredményes működéséhez. A résztvevők körében kérdőíves felmérést végeztünk, ebből az egyik legfontosabb mutató önmagáért beszélt: 2013-ban mindenki újra eljönne, amennyiben megrendezésre kerülne a Gazdaháló Konferencia.

Kategória: 
Rendezvények