Carbon Farming workshop

A projekt munkaterve szerint augusztus 30-án került megtartásra a Co-Creation Workshop, ahol áttekintettük a gyakorlat orientált agro-technikákat a gazdálkodók szemszögéből, és megvitattuk a felmerülő kérdéseket. A workshopot követően kerül majd véglegesítésre lefordításra a gazdáknak szóló transznacionális szén-dioxid-gazdálkodási képzési anyag. A munkaértekezlet fő napirendi pontjai a következők voltak: 
- A projekt fő céljainak bemutatása, a helyszín megteremtése.
- Az ajánlott szén-dioxid-gazdálkodási gyakorlatok típusainak és technikáinak bemutatása a projekt szintjén.
- Az eddig azonosított nemzeti jó gyakorlatok listájának elemeinek összefoglalása és továbbiak keresése.
- A nemzeti szinten jellemzőbb gyakorlatok típusainak megvitatása, mely nemzeti kísérleti terület(ek) és típusok meghatározása.
- A szén-dioxid-gazdálkodási együttműködési modellek és a GAK által ajánlott modellek bemutatása.

Végrehajtott tevékenységek:
- A projekt bemutatása: A széngazdálkodás a mezőgazdasági gyakorlatok megváltoztatásának folyamata a talajban tárolt szén mennyiségének növelése vagy az állattenyésztésből származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése érdekében.  Közép-Európában még mindig nem használják ki kellőképpen.  A Carbon Farming - CE projekt célja, hogy ezen változtasson, és növelje a fogalom ismertségét a régiókban. 

- Az ajánlott technikák bemutatása. A partnerség különböző agrotechnikákat (6) és üzleti modelleket (5) adaptál és tesztel, valamint a transznacionális, szabványosított szénmegkötés nyomon követésére szolgáló eszközt fejleszt. Az ezeket az információkat ismertető dokumentum (D.1.1.) előzetese kerül bemutatásra.
- A Magyarországon tesztelhető gyakorlatok megvitatása, az egyes típusok és gyakorlatok alkalmazhatósági akadályaira vonatkozó megjegyzések. 
- Áttekintés, hogy Magyarországon mely típusok és gyakorlatok hol valósulnak meg, kik vehetnének részt kísérleti és demo terepi tevékenységgel hazánkból.

Kategória: 
Futó projektek