lezajlott a 2015 évi foglalkoztatási fórum

Idén is megrendezésre került az Erzsébet Királyné Szállodában a Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum éves Foglalkoztatási Fóruma, melynek központi témája ebben az évben a kisgyermekes nők foglalkoztatása volt.
A foglalkoztatási Paktum 2010 óta működik a térségben, létrejöttének egyik kezdeményezője és menedzsmentszervezete a GAK Nonprofit Közhasznú Kft.A Foglalkoztatási Fórumon Pecze Dániel alpolgármester bensőséges hangvételű megnyitója után a JÓL-LÉT Alapítvány által életre hívott Visszafogadó Munkahely Díjat adta át a Közép-Magyarországi Régió nyertesének, Szabó Letícia HR igazgatónak, aki a veresegyházi GE Energy, Power and Water Divízió képviseletében jelent meg. A Visszafogadó Munkahely Díj különlegessége, hogy erre a munkavállalók nevezhetik munkáltatójukat. A díjátadót követő előadásában Letícia bemutatta a veresegyházi GE családbarát és a kisgyermekes munkavállalók sikeres visszailleszkedését segítő példaértékű intézkedéseit.
Gregor Anikó szociológus, az ELTE Társadalomtudományi Karának tanársegédje a kisgyermekesek munkaerő-piaci helyzetéről beszélt, a JÓL-LÉT Alapítvány által kezdeményezett Nóra-Hálózat projekt keretében készült országos foglalkoztatási helyzetkép alapján.
Ezt követően Szabó Zsuzsanna, a PMKH Gödöllői Járási Hivatala Munkaügyi Főosztályának osztályvezetője Gödöllő és térsége munkaerő-piaci helyzetét mutatta be, elmondta, hogy bár a munkanélküliség csökkenő tendenciát mutat, tapasztalataik szerint egyre nehezebb az alacsony iskolai végzettségűek elhelyezkedése.
Az előadásokat követő World Café beszélgetésen a résztvevők megoldási lehetőségeket, válaszokat kerestek a térség foglalkoztatást is érintő problémáira. A következő témák kerültek fókuszba: a helyi turizmus fellendítési lehetőségei, egészségfejlesztés a munkahelyen, a hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatása és a munkahelyi sokszínűség hatása az üzleti eredményességre, a közfoglalkoztatás tükrében a munkaerő kereslet-kínálat egyensúlyba hozásának lehetőségei.

Kategória: 
Aktuális hírek
Futó projektek
Rendezvények